Go Back to New York (del 4)

IMG_2354Den fjärde och sista dagen i New York blev sannerligen hektisk men dock så intressant. Efter en lång frukost med pannkakor (vilket ju får det jag nyss nämnde om ”hektiskt” att låta väldigt trovärdigt), var vi redo för att försöka hinna med några sista saker på listan innan vårt tåg skulle gå.IMG_2356Efter att vi spenderat alldeles för mycket tid på Fifth Avenue då Ella absolut nödvändigtvis var tvungen att visa Molly några butiker (ett tappert försök att få hennes mamma att betala några fler saker hon ville ha), skyndade vi oss till American Museum of Natural History då vi hade gratisbiljetter dit som Mollys kompis hade skaffat åt oss (för inte är det som i DC där nästan alla museum är gratis. Nej, i New York ska de minsann utnyttja sina turister). Självklart måste man i alla lägen passa på när det är gratis, så detta besök var ju en självklarhet.IMG_2357Att gå igenom detta museum på drygt 45 minuter är en väldig prestation ska ni veta. Vet inte riktigt hur mycket jag lärde mig, men det var ju gratis iallafall vilket ju är det viktigaste.IMG_2358Trots att vi såg tiden ticka iväg ville Molly absolut nödvändigtvis ha en lobster roll till lunch. Så iväg vandrade vi till ett ställe som kunde leverera detta. Ett fint litet krypin med havstema.IMG_2359Jag är ju en riktig tidspessimist och om jag ska åka tåg någonstans är det inte ovanligt att jag är på stationen en timme innan. Nu satt jag en timme innan tåget skulle gå, i en helt annan del av New York och med vårt bagage fortfarande på hotellet, och käkade en satans (men god) lobster roll. Timmen som följde ska vi inte prata högt om, men ni kan ju tänka er att det blev lite stressigt (framförallt då Mollys telefon dog där hon hade sin biljett). Tre minuter innan avgång slängde vi oss på tåget och allt var frid och fröjd. Trots detta stressiga avslut var det en väldigt rolig resa. Dock stämmer uttrycket ”inte för mycket av det goda” väldigt bra på New York. Mer intensiv stad får man leta efter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *